Sayfalar

1 Nisan 2014 Salı

"503 - Service Unavailable" ve "Load User Profile"

Geliştirdiğiniz bir uygulamayı IIS üzerine attınız ve "503 - Service Unavailable" hatası aldınız. Bir de baktınız ki IIS üzerinde uygulamanın kullandığı uygulama havuzu durmuş.

Bakacağınız yer Olay Görüntüleyici (EventLogs) üzerindeki uygulama günlüklerine (Application) bakıyoruz. Aşağıdaki hataları gördük:


  • Açıklama: ReadProcessMemory veya WriteProcessMemory isteğinin sadece bir parçası tamamlandı. (Olay Kimliği: 1500)
  • Açıklama: Windows, yerel profili bulamıyor ve geçici bir profil kullanarak oturum açmanızı sağlıyor. Bu profilde yaptığınız değişiklikler, oturumu kapattığınızda kaybolacak. (Olay Kimliği: 1511)

Görünüşe göre IIS üzerinde tanımladığımız uygulama havuzu tam olarak yüklenenemiş ve IIS uygulamamızın istediği yerel hesap bilgilerine ulaşamamış.

Eğer geliştirdiğimiz uygulama yerel hesapları kullanmıyorsa yapacağımız küçük bir değişiklikle uygulamamızın yerel hesap bilgilerine ihtiyaç duymadığını IIS'e bildirerek bu hataların önüne geçebiliriz.

IIS üzerinde uygulama havuzundan uygulamamızın kullandığı havuzu bulup gelişmiş özelliklerini açıyoruz ve aşağıdaki resimde görülen Kullanıcı Profilini Yükle (Load User Profile) değerini False olarak değiştiriyoruz. Böylece artık IIS uğraşıp da yükleyemediği profili artık yüklemeyi denemeyecek ve uygulamamız da çalışacaktır. Tabi bu işlemi tamamladıktan sonra durmuş olan havuzumuzu tekrar çalıştırmamız gerekiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder