Sayfalar

25 Ekim 2013 Cuma

Windows7 Yapışkan Notlar'da Silme Onayı Problemi

Windows 7 ile gelen güzel yan uygulamalardan biri olan Yapışkan Notlar masaüstümüzde hızlıca post-it notlar almamızı sağlıyor. Çevik yazılım geliştirme süreçlerinde sıklıkla kullandığım bu uygulama yazılımcıların kendine anlık not yazmaları için biçilmiş kaftan. Ancak üzerinde çok fazla konfigürasyon seçeneği bulunmuyor.

Bir not yaprağını kaldırmak istediğimizde uygulama bize "Bu notu silmek istediğinizden emin misiniz?" şeklinde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir onay uyarısı veriyor. Uygulamayı yeni kullanmaya başlayan bizler de alışkanlıkla mesajın altındaki "Bu iletiyi bir daha gösterme" kutucuğunu işaretleyerek hızlı çalışmak adına bir daha bu mesajı görmek istemiyoruz.


Ancak daha sonra görüyoruz ki fare ile masaüstüne tıklarken veya notu sürükleyip bırakmak isterken yanlışlıkla sil butonuna tıklayıp içinde dünyanın notu olan bir yaprağı silebiliyoruz. Nasıl olsa "geri alma" mekanizması vardır diye bunun yerini ararken bir de bakıyoruz ki, ne geri alma var, ne de bu olayı bir daha yaşamamak için silme onayını geri getirme ayarı var. Silme onayını bir kez işaretleyip notu sildikten sonra uygulama içinden tekrar bunu geri getirmenin bir yolu yok.


Neyse ki Microsoft'taki amcalar bu bug için bir çözüm önerisi getirmişler ve destek sitesinde bir knowledge base yayınlamışlar. Buna göre aşağıdaki adımları uygulayarak bu sorunu çözebiliriz:

  1. Start button
    tıklatın Programları ve dosyaları ara kutusuna regedit yazın ve ENTER tuşuna basın.
  2. Aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulun:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\StickyNotes
  3. PROMPT_ON_DELETE kayıt defteri girdisini çift tıklatın.
  4. Değer verisi kutusuna 00000001 yazın ve Tamam'ı tıklatın.
  5. Dosya menüsünden Çıkış'ı tıklatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder